inner ring
ArrowBlogArrow
Kadınlarda Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?
Kadınlarda Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?

20/4/2023

Tag:

No items found.

Kadınlarda saç dökülmesi yaygın bir sorundur ve yapılan araştırmalara göre Türkiye’de yaklaşık 10 milyon kadının saç dökülmesi problemi yaşadığı tahmin edilmektedir.  

Kadın tipi saç dökülmesi ile mücadele ediyor ve bu durumla nasıl başa çıkacağınızı öğrenmek istiyorsanız, size yalnız olmadığınızı ve çözüm için yapabileceğiniz şeyler olduğunu söylemek için buradayız.

Kadınlarda saç dökülmesi erkeklerdeki kadar yaygın bir durumdur. Öncelikle kadınlarda saç dökülmesi birçok sebepten dolayı gerçekleşebilir. Saç dökülmesini kontrol edebilmek için öncelikle bunların tespit edilmesi önemlidir. Çünkü saç dökülmesinin kaynağını bulup anlamamız gerekir. Bunun için de detaylı bir muayene gerekir. Ana sebep belirlendikten sonrası ise buna uygun tedaviler uygulanmaktadır.

Kadınlarda Saç Dökülmesinin Nedenleri

Kadınlarda saç dökülmesinin nedeni birçok faktöre bağlı olabilir. Saçlarınızı kaybetme nedenlerinizden bazıları şu şekildedir;

  • Kalıtsal makyaj
  • Genetik faktörler
  • Stres
  • Doğum sonrası
  • Saçınızı aşırı gerginliğe neden olan belirli sıkı saç stillerinde şekillendirmek
  • Hormonel bozukluklar

Gördüğünüz gibi, kadınlarda saç dökülmesinin birçok nedeni var. Saçınızı kaybetmek zor bir deneyim olsa da yalnız olmadığınızı ve birçok kadının bunu yaşadığını bilmelisiniz. Neyse ki, kadınlarda saç dökülmesinin tedavisi son yıllarda hızla arttı ve deneyebileceğiniz pek çok seçenek var.

Kadınlarda Saç Dökülmesi Tedavisi

Saç dökülmesi yaşayan kadınlarda sebebi tespit edildikten sonra tedavi amaçlı hem vitamin hem ilaç desteği ile hem de saç tedavi yöntemlerine başvurulabilir.

Yaygın olarak saç dökülme şikayetinden kaynaklı mevcut saçların, saçlı derideki dökülme durumunu, mevcut saçı ve incelen saçı kalınlaştırmak için en çok başvurulan ve en iyi yöntem saç lazeri tedavisidir.

Saç lazeri sayesinde saçlı deride bulunan hasar tedavi edilir ve saçlı deri iyileşir, mevcut saç dökülmesi durur ve incelen saçlar da kalınlaşmaya başlar. Sonrasında ise saç kökleri tekrardan sağlıklı bir şekilde saç üretimine geçer.  

Öncelikle saç dökülme sebebini tespit edip saç dökülmesini içeriden durdurup sonrasında da saç lazeri ile zayıflamış olan mevcut saçlar da tekrardan eski formuna kazandırılabilir.  

Kadınlarda saç dökülmesi ortalama 18-19 yaşından itibaren başlayarak ileriki yaşlara kadar devam eder. Özellikle hormonel bozukluklar olduğunda daha erken yaşlarda, 20’li yaşlarda, doğum sonrası ve emzirme döneminde, daha ileri yaşlarda ise menopoz sonrası saç dökülmeleri yaşanabilir.  

Hangi tip saç dökülmesi olursa olsun sağlık konusu kontrol altına alındığı zaman saç kökleri hala yaşıyorsa o saçları güçlendirip çoğaltabilmek mümkündür.

Kadınlarda Saç Dökülmesini Durdurabilir misiniz?

Durumunuz kötüleşmeden işe yarayan saç dökülmesini durdurmak için tedavi yöntemi arıyorsanız, minoksidil içeren bir saç losyonu ilginizi çekebilir. Reçetesiz temin edilebilir. Daha kalın saçlara kavuşmak veya yaşayabileceğiniz herhangi bir saç dökülmesini durdurmak için kullanılabilir.

Saç dökülmesini durdurmak için bunlardan kaçınmayı deneyebilirsiniz;

  • Aşırı sıkı saç modelleri
  • Saçınızı kimyasal olarak tedavi etmekten ve/veya ağartmaktan uzak durmak
  • Doğal liflerden yapılmış nazik, yumuşak bir saç fırçası kullanmak
  • Isıtılmış saç şekillendirme araçlarını kullanmayın

Saç Dökülmesini Durdurabilir miyim?

Saçınızın döküldüğünü veya zamanla inceldiğini görmek zor olabilir, ancak bu sonsuza kadar katlanmak zorunda kalacağınız bir şey değildir. Anajen ve telojen dökülmesinin neden olduğu saç dökülmesi yaşıyorsanız, bunun zamanla durma şansı vardır. Alopesi ile uğraşıyorsanız, yayılmayı engellemeye ve potansiyel olarak yeni büyümeyi desteklemeye yardımcı olabileceğinden, sorunu erken çözmeye çalışın.

Saç dökülmesi, altında yatan bir saç durumuyla da ilişkili olabilir. Bu nedenle endişeleniyorsanız, kendinizi kontrol ettirin. Altında yatan nedeni tedavi etmek saç dökülmeniz üzerinde faydalı bir etkiye sahip olacaktır.

Hala saç dökülmesi ile mücadele ediyorsanız ve bununla başa çıkmak için en yeni tedaviyi arıyorsanız, Este Medical Group’u arayın. En iyi saç dökülmesi teknolojisini burada bulacaksınız ve size tavsiyelerde bulunmaktan her zaman mutluluk duyarız.  

Hemen Ücretsiz Danışmanlık Alın