inner ring
ArrowBlogArrow
Kadınlarda Saç Ekimi İşlemi
Kadınlarda Saç Ekimi İşlemi

24/8/2022

Tag:

No items found.

Saç dökülmesi, ister seyrelme şeklinde ya da bölgesel olsun, insanlar saç kaybı yaşamak istemez. Erkeklerde ve kadınlarda saç kaybı kişiyi bazen moral açısından olumsuz etkileyebilmektedir. Bu etkiler kadınlarda çok daha yoğun olarak hissedilmektedir. Erkeklere göre saç dökülmesinin daha az göründüğü kadınlar, saç dökülmesinin olumsuz etkilerini daha yoğun şekilde yaşarlar.

“Yapılan araştırmalar, saç dökülmesinden seneler sonra bile kişinin bu duruma alışamadığını ve eski saçlarını geri istediğini göstermiştir.”

Kadınlarda Saç Dökülmesi Sebepleri

Kadınlarda saç dökülmeleri genetik olabileceği gibi hamilelik ve menopoz dönemleri gibi özel dönemlerde mevsimlik ya da çevresel etkilerle olabilmektedir.
Hamilelik ve doğumun kadın vücudunda büyük etkileri vardır. Bu etkilerden birisi de saç dökülmesidir. Doğum sonrası ya da sırasında oluşabilen bu durum çoğunlukla vücut tarafından daha sonradan tolere edilebilmektedir. Hamilelik ve doğum sebebiyle saç dökülmesi yaşamamak için doktor kontrolünde hamile kalmak ve doğru beslenmek çok önemlidir.

Menopoz dönemi kadınlar için zorlu geçen bir diğer süreçtir, vücudun hormonal olarak çok yoğun değişiklikler yaşadığı bu dönemde saç dökülmesi artmakta, kimi kadınlarda geri dönüşü olmayan ciddi saç sorunlarını beraberinde getirebilmektedir.

Saç dökülmesinde stres, yaş, kullanılan ürünler, mevsim geçişleri, beslenme ve çeşitli hastalıkların da önemli etkisi olmaktadır. Vitamin eksiklikleri, kadınlarda sık karşılaşılan anemi (kansızlık) gibi sorunlar da kadınların saçlarının dökülmesine sebep olan etkenlerdendir.

Hormonal ya da metabolik sayılabilecek bu sebeplerle ortaya çıkan saç dökülmesi çoğunlukla sebebin ortadan kaldırılmasına yönelik bir tedavi ile düzeltilebilmektedir ancak hormonal ve metabolik bir takım sorunlardan kaynaklanmayan saç dökülmeleri için kadınlarda saç ekimi önerilmektedir.

Hemen Ücretsiz Danışmanlık Alın