inner ring
ArrowBlogArrow
Saç Lazeri Avantajları ve Dezavantajları
 Saç Lazeri Avantajları ve Dezavantajları

26/8/2022

Tag:

No items found.

Saçların yapısının bozulması, canlılığını ve parlaklığını kaybetmesi sonucunda saçlar bakımsız ve güçsüz bir görüntü oluşturur. Son zamanlarda yıpranmış saçları yeniden canlandırabilmek için kişilerin en çok başvurduğu yöntemlerden biri de lazer tedavisi yöntemidir.

Saç lazer uygulaması için özel olarak üretilen lazer makinesiyle, lazer ışınları saç köklerine yönlendirilir. Cildin altına nüfuz eden bu ışınlar, aktif olmayan saç köklerini uyararak kan dolaşımının hızlanmasını sağlar. Yeni saç kökü oluşumuna ve mevcuttaki saçların kalınlaşmasına katkı sağlar. Tedavi aşamasında öncelikle canlılığını yitiren saçlar hedef alınır.

Zamanla incelmeye başlayan, kırılan ve parlaklığını yitiren saçlar bu tedavi yöntemi ile yeniden canlanır ve saçların dökülmesinin önüne geçilir. Tüm bunların dışında belirgin bir şekilde saçları dökülen kişiler eski görünümlerine yeniden kavuşabilmek için saç ektirmeyi tercih etmektedir. Bu yöntem ile saç ekimi operasyonunun daha başarılı olması sağlanır. Tedavi ile birlikte saçlar kökleri güçlenir ve seyrelme büyük oranda azalır.

Lazer yöntemi ile incelmiş olan saç telleri yeniden güçlendirilir ve seyrelme büyük oranda azaltılır. Lazer yöntemi saçları sağlıksız olan ve dökülen bütün kadın ve erkeklere uygulanabilmektedir. Hücresel olarak metabolizmayı ve protein sentezini uyaran bir sistem olma özelliği taşıması sebebiyle işlem uygulandığı anda kan akışı artar ve saç dokusu sağlığına kavuşmaya başlar.

Tüm bunların dışında lazer tedavisi yöntemi ile saçların pigmentleri uyarılır ve saçlarda oluşan beyazların azalması sağlanabilir. Acısız ve ağrısız olan, herhangi bir yan etkisi olmayan bu tedavi sırasında hastalar kendilerini daha rahat hissedebilmek adına kitap okumak vb. faaliyetlerde bulunabilmektedirler. Lazer seansları ortalama 15-20 dakika sürmektedir. Haftada 2 veya 3 seans uygulanması önerilir.

Lazer tedavisi yaklaşık 3 ay içerisinde etkisini göstermeye başlar. Bu yöntem sırasında herhangi bir kesik veya cerrahi müdahale yapılmadığından acı hissedilmemektedir. Oldukça acısız ve ağrısız bir tedavi yöntemi olan lazer tedavisi yöntemi ile kişiler acı duymadan şikâyetlerinden kurtulabilir. Bu sebeple diğer tedavi yöntemlerine oranla daha çok tercih edilir.

Saç lazeri tedavisinin en büyük dezavantajı, saç derisinde bulunan dokuları ve kılcal damarları yakma ihtimalidir. Ayrıca bu yöntem ile yapılan saç ekimlerinde başarı oranı düşüktür. Günümüzde kullanılan FUE tekniği ile karşılaştırıldığında saç kayıpları daha fazla görülür. Herhangi bir deri hastalığına sahipseniz veya tedaviye engel bir rahatsızlık taşıyorsanız tedavi uygulanamamaktadır.

Hemen Ücretsiz Danışmanlık Alın