inner ring
ArrowBlogArrow
Saç Lazeri Tedavisi Nedir ?
Saç Lazeri Tedavisi Nedir ?

29/9/2023

Tag:

No items found.

Saç lazeri tedavisinde düşük oranlı laser terapisi (“Low level laser teraphy”) yapılmaktadır. Saçlı bölgeye 670 nm de soğuk lazer ışıkları gönderilir. Bu ışık daha önce şeker rahatsızlıklarında alt ekstremite ülserlerinin kanlanmasının çoğalması için tedavi amaçlı kullanılmıştır. Tedavi sonrasında alt ekstremitelerinde kanlanma oranı artarken saç tellerinin daha kalın ve uzun olduğu görülmüştür.

Saç Lazeri İle Saçları Güçlendirme

Uygulanan bölgede kan akımı artarken hücre metabolizması hızlanmakta protein üretimi ve kıkırdak rejenerasyonu uyarılmaktadır.

Saç lazeri ile derideki folikülleri stimüle ederek foliküllerdeki enerji üretimini artırır ve DHT etkilerini azaltarak incelmiş saç tellerinin kalınlaşması ve daha güçlü hale gelmesine yardımcı olur.

Bu lazer ısı üretmediği için ablatif olmayan soğuk lazer olarak adlandırılmaktadır. Saçların foliküllerinin üzerindeki etkileri fotobiyoterapi prensibine dayanmaktadır. Lazer ışığının saçların hücreleri tarafından emilmesi hücre metabolizmasını ve derinin kanlanmasını artırır.

Kadınlarda erkeklere göre en yaygın görülen dökülme paterni görülmektedir. Bu durumda kadınlarda görülen bu problemlerin geneli bütün saç tellerinin incelmesi şeklindedir. Kadınlarda saç lazeri herhangi bir girişimsel işlem olmaksızın kişinin vücudunu saçların dökülmesini önlemek için stimüle eder.

Kadınlar ve erkekler yaygın şekilde saç incelmesi, saçların seyrelmesi ve kellikten şikayet etmektedir. Bu problemler son zamanlarda geçmişe göre fazlasıyla artmaktadır.

Saç Lazeri Tedavisinin Saçlara Etkileri

Yapılan çalışmalarda 670 ışığının saçlı deride kan dolaşımını %54 arttırdığı görülmüştür. Deride artan kan dolaşımının testesteron un daha potent dihidrotesterona dönüşümünü azalttığı için saçlardaki dökülmeninde azaldığı bilinmektedir.

Bir alopes kapitis totalis vakasında saç lazeri tedavisinden sonra temporal bölge ve vertekste saç tellerinin güçlendiği ve yeniden çıktığı gözlemlenmiştir.

Yapılmış başka bir tedavide terminal saçlarda %39 artış olduğu gözlemlenmiştir. Bu çalışmalar sonucunda saçlardaki kayıpları durdurmakta etkili olan bir tedavi olduğu bildirilmiştir.

Özellikle saçlı deride kan dolaşımını arttırması özelliği ile saç mezoterapisi ve prp gibi tedavilere destekleyici olarak kullanılabilir.

Soğuk lazer tedavisi saçlı bölgenin kanlanmasını ve mikroskobik düzeyde saç köklerini revize ederek dökülmesini önlemesi ve potansiyel olarak saçların güçlenmesini desteklemesi için tasarlanmıştır. Düşük seviyeli lazerler soğuk lazerler olarak bilinmektedir. Yani saç tellerine ve deriye zarar verecek bir ısı iletmezler. Lazer ışığı hücre tarafından emildiğinde hücre metabolizmasını destekler ve kan dolaşımını artırır.

Saçların dökülmesi görülen bölgede saçların % 25’i incelene ve dökülene kadar fark edilememektedir. Saç lazeri tedavisinin koruyucu yönleri ile kellik oluşumu erkenden önlenir.

Saç Lazerinin Saç Dökülmesini Önlemesi

Saç lazeri tedavisi ile saçlı derinin kanlanmasıyla dökülmenin azaldığı zaman, testesteron aktif metabolit olan dihidrotestosterona dönüşmekte ve dihidrotestosterona da genetik yatkınlığı olan insanlarda saçların dökülmesine yol açmaktadır. Erkeklerde saçların dökülme şekli genelde “erkek tipi dökülme paterni” olarak görülmektedir. Kadınlarda görülen dökülme şekli “yaygın dökülme paterni” şeklindedir.

Aslında 670 nano metrede ışın yayan bir diyot lazeridir. Lazer tedavisi dökülen ve incelen saçlar için geliştirilmiş, ağrısız ileri teknoloji ürünü, rotasyonel bir fototerapi lazeri sistemidir. Isı iletmez ve sadece saçlı bölgedeki kılların kök hücrelerini etkileyerek oradaki kan dolaşımını artırır.

Bu yöntem sayesinde mevcut ayva tüyü şeklindeki zayıflamış tüylerin kök hücrelerini uyararak güçlendirir ve kalınlaştırır. Lazer ile saç telleri dolgun, güçlü, canlı ve parmak bir hale gelerek problemler tedavi edilir.

Bu tedavinin bilinen bir yan etkisi yoktur. Saç ekiminden sonra saçları güçlendirmek ve hızlı uzamasını sağlamak için kullanılmaktadır.

Saç lazeri tedavisi, saç sağlığınızı ve kalitesini artırmak için son derece etkili bir yöntemdir. Özellikle saçlı bölgede kan dolaşımını artırarak, saç köklerinin beslenmesini ve yeniden canlanmasını teşvik eder. Bu tedavi sayesinde saç telleri daha kalın, daha güçlü ve canlı hale gelir. Ayrıca, saç dökülmesini önlemek için de kullanılabilir ve genetik olarak saç dökülmesine yatkın kişiler için koruyucu bir önlem olarak tercih edilebilir. Saç lazeri tedavisi, güvenli ve ağrısız bir şekilde saçların güzelliğini geri kazanmanızı sağlar

Hemen Ücretsiz Danışmanlık Alın